Laptopku hilang.....(-_-)

Hurm..sudah habes final exam untuk semester nie,so beban dibahu terasa ringan seketika...rancangan cuti semester : kerja dgn baca buku...hehehe....arap2 menjadi la azam cuti sem kali ni...
so ade ape dengan tajuk post nie??? haaaa.mai nak cghita...

26 mei 2010...

6 am (lebey kurg la...) : ku bangun di pagi hari untuk mengerjakan kewajipan yang MAHA Esa...usai solat subuh,ade la baca alquran sikit bagi memenuhi rutinitas harian..

7.30 : dapat message gtalk drpd hasif ( Isos ) .. sje je die tu nak kena kan ak pagi hari tu... die kate " deba weyh ali.." maksud nye "berdebar la ali"....mane tak nye, hari tu hari last final exam,tambahan pula dengan subjek organic chemistry ( yang mana ramai student chemy blur terhadapnya...hahaha..tmasuk ak...hehhe)....selepas tu, setelah ber'gtalk' dengan die kejap, tiba2 je die xbalas mesej ak...'aik,mane pegi mamat nie...tido ke??.." detik hati ku...

tup2, ade orang ketuk pintu bilek ak...la,hasif rupanya...kat tangan die ade sebuah kotak besar berwarna merah jambu didalam plastik kaler merah..ape plak mamat nie bawak pagi2 hari ni....'hepi burfday ali...' rintih hasif.......hu4...rupa2 nya besday ak hari tu..hahaha...dalam hati ak "pergh, ade orang bagi kek kat ak...."..bgge gle... :P

ak tanya hasif,sape yang bagi kek tu,tp die diam jerk...aduh,sape la gerangan hamba ALLAH yang berhati mulia yang bagi ak kek........terima kasih ya ALLAH....beri ak rezki merasa kek hari jadi...( walaupun baru saje merasa kek..sempena hari ibu ari tu...)

dipendekkan cerita,petang tu pergi la main hall untuk exam......abes je exam tu,habes sumpah seranah keluar dari mulut ini..astaghfirullah...down gile masa tu...mane kan tak nye,ape yang diharapkan keluar, xditanya pon dalam tu....agak tensyen,tapi buat muka happy,sebab dah abes exam...YEAY!! (tapi dalam hati sedih..)

5.45 pm: keluar dewan peperiksaan, terus pegi solat asar...lepas tu balek bilek....
(klimax start)...

6.00: balek bilik, v2b-004.......sampai je dekat bilek,terus bukak pintu...owh,roomateku dah balek..sebab pintu tak kunci...tapi ak pelik,ak tengok meja ak senget n kerusi ku terbalek..hurm..musykil...ak tanya bilek depan, mane roomate aku, tapi dia pon tak tahu....xpela...

pastu,tiba2 je die balek..terus tanya, "ali,mane laptop???"...tanpa membuang masa,aku terus melulu kedalam bilek.... APE!!?? mane laptop ak?????.......aduh,laptop ak ilang...!!same la dengan roomate ak...patot la tym balek tdi ak tengok tempat ak mcm besepah jer...abes lesap duet dengan beg ak....tp yang penting,laptop hilang!!!..aduh,macam mane ak nak jwab dengan parent ak nie? dah la gune duet dowang. rm2000 tu beb,mane nak cari...dalam hati ni,dah xtenang gile...istighfar,mengucap, sume dah...time tu la baru nak igat Tuhan...astaghfirullah...

roomate ak tu dah maki hamun pencuri tu siap..macam2 keluar...tp ak diam je la...xkan nak nanges kot..dah la anak jantan,kalau nanges pon bukan laptop tu buleh turun gedebuk atas lantai....hahaha...

sementara roomate ak pegi repot kat pak guard,ak lepak la dekat bilek depan ak......bilek kawan baek ak gak...dorang pon bagi sokongan moral kat ak...dorang tau ak down..terasa la tenang sikit.......xlama lepas tu,roomate ak pon balek...tapi lepas die balek, die terus pegi kat komputer kawan ak, maen game..aduh mamat nie,buleh lagi die maen game time2 camni...hurm,sabo je la...lepas die maen game,ak sambung maen game...hahaha.....nak ilang stress...every seconds im thinking about the lost laptop.......waaaa........sdeyh nye...

hurm,azan dah berkumandang.....ak pon pegi la mandi,siap2 nak solat maghrib....kejap je,10 mnit, abes la mandi...hu4..dah abes ak solat+doa2 sume, ade orang datang bilek ak...mule2 ak wat bodo je...pstu die ketuk pintu...ak pon pegi check pintu... tup2..

"HEPI BURFDAY TO YOU, HEPI BURFDAY TO YOU, HEPI BURFDAY TO ALI, HEPI BURFDAY TO YOU..."..

lepas je ak dengar tu,terus ak menjerit, bukan ape..lepas dorang nyanyi lagu tu, jena bagi laptop ak kat ak...waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..kena PRANK!!!....!@#$%^&*()_

hahaha....siyesly ak xterpikir pon dorg nak prank ak..siyes korang nye lakonan menjadi gile...hahaha....dah nak gile ak menjerit lepas dpt tau ak kena prank....hahaha...ak nak hurai pon dah xtau dah..tapi siyes la,korang TIP TOP!!..
pegi la masuk TTS...hahahahaha.....

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..........kena PPRRAANNKK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lastly,ak nak credit tuk korg2 nyh....ak really touch dengan surpise korang...thats the meaning of real friends...moga2 kite terus strive kat utp...hahaha....thanx frens!!

khairul faiqri aka jena jimbo ( patot la ko masuk tv3..taiko...haha)
luqman hakim aka man ( cmne bisnes kambing???haha)
afifi ibrahim aka afie ( muke ko menjadi dowh..haha)
akmal aka helmet (sori akmal..hu5)
hakim aka hakim (ko memang xde nick name kan??hehe)
zulfarhan aka a.a (walaupun ak xpenah pggil ko dengan nme nie..hu5)
zakirin aka zack aka (susah2 je potong wayar laptop ak...hua4)
hazlam aka hazlam (ko pon ikot prank ak ea..haaha)
amin aka amin ( terperanjat ea??????hahaha)
sobrie aka ber ( rilex je ko an....hahaha)
hasif aka isos ( susah2 je bawak kek)
n last but not least, si pemberi kek yang sedap n manis...hu4

TERBAEK la korg...muah4...~~~~haha

Sudah lama tidak ber blogging

Hurm....tajuk sudah menceritakan segalanya...last post ak: april 19..hurm...sudah hampir sebulan...tatkala disibukkan dengan hal dunia yang melalaikan, alhamdulillah diri ini masih lagi mampu mengucapkan syukur ke hadrat ILAHI...moga2 apa yang ak lakukan selama ini di lihat oleh ALLAH.....jadi, dah lama tak berblogging, ak nak tulis ape ea?? apa2 je la....banyak nak tulis, tapi tak ade satu spesifik tajuk yang mampu memperihal segalanya...

satu benda nak kongsi....setiap kali ak balik rumah untuk cuti, mesti ade benda baru.....hehe....nak buat macam mana, dah rezki ALLAH bagi...kadang2 ade la kerusi baru ker, tapi ade jugak gelas baru (walaupun percuma)...hehe...tapi main point nye kat sini, kalau balik rumah, mesti ade benda baru...tak kira la apa pon....yang terbaru, kereta...hu4...tapi bukan la kereta ak, abang ak baru ambil kereta baru...kereta ape?? sssshhh....nak bagitau nye, betapa pemurah nya ALLAH...presently, dah ade 4 kereta kat rumah.....kalau sume balik rumah, penuh kereta depan rumah..dah la duk kl, konfirmla sesak....satu rumah biasanya ade due kereta je, tapi kat rumah ak, ade 4 kereta!!hurm...bukan nak bangga, tapi kadang2 ak rase serba salah dengan ALLAH..betapa bnyak nye ALLAH bagi rezki kat family ak.....aku pun berfikir sejenak, mampu ke ak handle sume ni..??? maksud ak, boleh ke ak n family ak gune sume rezki tu ke jalan ALLAH....x riak...x bangga diri....hurm...thats what make me thought...

tu satu....ade lagi rasenye...hurm...haa...pasal sahabat....actually post ade kena mengena dengan rakan2 event ku.....ade la konflik sikit.....bukan ak nak salah kan mana2 pihak, tapi biasalah tu....ade konflik dalaman...bukan semua orang perfect kan? jadi ak rasa agak bersala...bukan apa, kalau boleh, jangan jadikan benda ni sebagai penghalang persahabatan korang..... yela, ak tau..dua2 sayang mnyayangi kerana ALLAH, so x timbullah nak bergaduh ke, atau nak masam muka...but i know, its takes time for you to get cool down...takes your time, and pray a lot to ALLAH...



haa...hari ini hari ibu...ak tau ak sayang ibu ak...hehehe....korang pon sayang ibu korg kan??so as she exist in the world right now, please follow every single words that she told u to do..kadang2 ak pon ade gak berkeras ngan mak ak, but ak dah menyesal...xsalah kita mencuba jadi anak soleh kan??? syurga di bawah tapak kaki ibu...tapi jangan loya buruk..org kata kene penyepak ngan mak, maknye dah dapat syurga la....hurm....salah3....syurga di bawah tapak kaki ibu ( menurut tafsiran jahil aku ni) maksd nya, even tempat yang paling hina bagi mak kita ( tapak kaki tu...) jadi tempat paling berharga kat kita..jadi, sementara dia ade, sayangi la die.. heehe... (^_^)....



so tu je kot..kang korang bosan lak nak bace...ak pon bukan pandai nak menulis ...apa tah lagi menanam tebu di bibir...hu4....by now, thats alll....


ALLAH knows better... (^_^)....

StuNNed...

se awal 6.15 pagi,aku sudah dikejutkan dengan berita bahawa rakan 'course' ku mengalami kemalangan semasa balik dari main-go kart. Tatkala mataku layu dek kerana keletihan pulang dari Lenggong, tiba2 kelopak mataku terbuka luas, sambil membaca:

"salam,tolong doakan keselamatan untuk adib aiman, dan yang laen, yang terlibat accident, adib kritikal cikit"....

'MasyaALLAH, macam mana boleh jadi ni', hatiku terdetik. lepas tu,cepat2 aku bangkit dari katil ku, menuju ke bilik air untuk bersiap2 solat subuh, kemudian aku nak tanya dengan kawan yang selamat, macam mana benda ni boleh jadi.

Sungguh menakjubkan rancangan ALLAH ni. Sebenarnya, ramai jugak yang plan untuk main go kart malam tu termasuk aku, tapi aku tak dapat join sebab masih dalam perjalanan pulang dari Lenggong, dari khemah ibadah untuk anak2 bait al-amin. Jadi, aku mengucapkan syukur kepada ALLAH, bukan kerana kawan ku terlibat kemalangan, namun ALLAH memelihara ku daripada kecelakaan.

Hariku bermula suram pagi tu. Selepas solat subuh, aku menghubungi kawan ku, Hasif yang juga terlibat dalam kemalangan, namun terselamat dari kecelakaan teruk. Aku pergi ke biliknya dan bertanyakan kejadian itu. Hati ku sungguh muram, membuat ku berfikir sejenak. " Maut itu datang menjemput tanpa memberitahu... Namun dah ke aku siap nak mati ni???" Manusia memang selalu lupa. Sebab tu Nabi kata, orang yang paling bijak ialah orang yang mengingati mati dan bersedia untuk nya.

Bayangkan kalau aku yang ade dalam kereta tu, dan malaikat maut menjemput ku, entah apa nasib ku. Mujurlah ALLAH masih memberi Adib peluang untuk hidup.Amin. Moga ALLAH menyelamatkan si Adib dari kecelakaan teruk. Al- Fatihah.Moga ALLAH menyembuhkan dia.

Aku tidak puas hati~~~!!

hurmm..kenapa lah tarikh kat stiap post ak ni xmjadi???rase mcm dah tuka setting, siap tukar template lagi...hu3..sungguh xpuas hati...hahaha...

Grateful....

It's perfect morning when my little fingers press button on my keyboard and my bright eyes looking into the 14" HD Acer CineCrystal LED LCD..and im still breathing, taking up the free-of-charge oxygen supply into my lung...and my brain still working perfectly...thank you ALLAH....

Try to listen to the Maher Zain's single of Open Your Eyes...it such a wonderful song with a gracefully-prepared lyrics...i was numbed when i saw the video of the song...in it, there is a kind of clarification of how he convert to muslim...try to google for it..the person named Ruben aka Abu Bakr...see how this person had given the chance to bow and prostrate, to submit himself totally to God, The Almighty....

How about us? Had been muslim for at least 10 years...and just look to ourselves, how we thank ALLAH for this great gift...have we say 'Thank you Lord, for given me chance to taste of worshipping you' ???....as much as possible, try to always be thankful and grateful to God, what He had give to us, eventhough it does not give Him advantage or benefit, but with His Mercy and Gracious, He had never forget us, only even of taking the gift of free air to us for just in a blink of an eye...start thinking my fellow friends....

Thank You ALLAH...

ALLAH knows the Best~~~~(^_^) video

hari berMAKNA....




salam...sudah lama aku tidak meng'post' buah fikiran ku di dalam laman blog aku ini...mungkin kerana terlalu busy dengan study atau pun hal-hal peribadi, lalu jemari aku ini tidak berkesempatan untuk menekan butang-butang di atas papan kekunci komputer riba aku ini...namun tidak mengapa,kali ini, dengan semangat yang tinggi,ak menggagahkan diri aku untuk meng'update' lama blog aku dengan post...kali ini, A Day with Makna..("apsal mamat ni skema je ayat die??" kata hati pembaca blog ini)

Sebenarnya ini cuma pengalaman aku mengikuti program sukarelawan di bawah anjuran MAKNA...perjalanan bermula pada waktu malam..ketika pelajar UTP lain dan pelajar-pelajar di institut pengajian tinggi(tidak lupa UKM..hu3) lain tengah menyibukkan diri dengan study dan game (mungkin), aku dan rakan-rakan berkumpul di kafe v2, untuk perjalanan ke stesen komuter LRT batu gajah...naik 3 kereta ( credit to hadryan, hadri and afifi (also zakirin))...jadi dengan sedikit sesat di pekan batu gajah ( salah ali..he3), kami berjaya sampai stesen LRT...kemudian,menunggu tren lebih kurang setengah jam (kot) , kami naik lah tren tersebut....(dalam tren tido,so tak ade ape yang nak diceritakan...)

Sesampai di KL sentral lebih kurang jam 5 pagi...tanpa ada apa2 nak dibuat,jadi pergila ke surau, lepak di sana...se usai solat subuh, kitaorang bersebelas naek rapid tren ke ampang park...kejap je,tgk2 dah sampai....hu4....kitaorang tunggu kak monica untuk guide kitaorang ke HQ MAKNA dan jadi kitaorang punya pengiring ke HUKM...

Dah sampai kat HQ, then kitaorang pun makan2 (thanks kak monica dan si pembuat air teh..) kuih yang ade...then, the job get started...so hari tu, kitaorang kena kira duit fund yang dikumpul oleh makna di sekitar KL dan juga tempat2 lain...kerana terlalu banyak duit syiling yang ada,kitaorang jadi mata duitan sekejap...hehe...si taufiq (baca mad tau) dan monica jadi kerani sementara, key-in namelist untuk masukkan nama dalam database makna.....

at the interval, kitaorang kena menari...haha...ini yang letih....dengan ala2 poco2,kitaorang pun dengan terpaksa dan rela hati menyusun gerak tari dengan irama ala2 rock gitu....so,nak tak nak,terpaksa lah menari dengan hati yang riang...hu4..
then lepas tu sambung balek kerja yang tertangggu: kira duit...memang duit banyak gile.gile pon tak banyak camtu..he4...sampai pukul 12.30 kot kitaorang kira duit...memang memenatkan tangan....(^_^)

lepas tu,kitaorang gerak g hukm...dari ampang park,kitaorang gerak pergi masjid jamek sebab kena tukar tren dari ampang line ke kelana jaya line..then dari masjid jamek, kitaorang ke stesen bandar tasek selatan pula...then naek teksi ke HUKM (thnx to kak zu, coz bayar tambang taxi..hehe)...dah menjejakkan kaki kat hospital,macam2 la bau ubat yang dapat dihidu yang mana kurang gemar..hehe...then banyak juga la scene yang menyayat hati yang dapat aku tengok sepanjang kat sana...hospital la katekan..disebabkan aku jarang ke hospital, aku mula berfikir...bertuah nya aku sebab tak di uji dengan sakit2 yang teruk..ALHAMDULILLAH..thnx ALLAH...

then kitaorang pergi solat and makan dekat unit kecemasan....then the class started..just a simple class on how to manage bed and the patient..yey!sbab ak jadi 'pesakit sementara' a.k.a model..hahaha....habis lebih kurang pkul 6, lepas jawab soalan2 dari kakak upm...

kitaorang semua pon gerak balek kl sentral, tym tu gak...naek baas,ke stesen lrt and then ke kl sentral...sampai sane,pegi makan,and solat....tren kitaorang pkul 9.50........and atas tren tu,ak tak tidur atas seat ak...ape ak buat? ak pegi kat pintu masuk tren (yang antara car tu) then ak tido atas lantai jer......haha..sebab dalam tu sejuk sgt...wlupun bising,smpi abis gak ar ak tido....haha....

then we arrive at batu gajah around 12.30...so exhausted but happy...another new experience in my lyf....!

ALLAH knows the best.....(^_^)
p/s: quiet frustrated sebab xdapat jumpa patient.....hoping 4 it...

Fast...

hurm...salam..and very good evening..( dah late nyt pon....hu4)....fuh,its been a long time ago since i post my last thoughts on my page....more than a month kot. and adding new layout, that i found it very hard to get my favourite, so nak tak nak, i had to put something for you guys to read my update...hehe...so what's im going to write ha??..actually, nothing happened to me that i can share with u guys, but this time, something did happened..hehe....so,fast???actually i just experience driving go-kart..hahaha...very2 the fun...fast and furious..(eventhough i still have no P licence..) but i still can proud because i drove the small car very the fast..hehe...i went to maeps serdang..actually at maeps, there is weekly car boot sale,so there also got go-kart track...so my brother and i decide to go there just to play the go-kart....it cost us 20 ringgit per head..at first i think it quiet costly, but just after drove the tiny speedy car, pergh, mantop gile...hehe...at first, it kind like shaky,because of the car it self and the unflat track..but as the tyres rolling crazee, i speed up the car..haha..so2 fun...want try it more!!!hahaha...only one thing to remember when driving go-kart car: it will never fo upside down...so bawa la laju2..jgn riso...haha..

p/s : sape2 nak maen go kart,ajak2 la ak..hahaha...
no mood to write blog actually, tu yg ayt tunggang langgang..hu4...

Polis Malaysia....

salam...hurm..

post ini ditulis sejurus selepas saya dan abang pergi berenang dan makan2 di sekitar pantai yg xbrape nak dalam.....

jadi apa kena mengena dengan polis???hu4.......xde ape...cuma untuk mengekspresi kan kemarahan terhadap polis malaysia...sebab nya??? polis malaysia merokok dalam balai!!!....

hurm.........tidak tahulah polis di luar negara hisap rokok juga masa tengah bertugas, tetapi yang pasti polis malaysia melakukannya...wahaha...bangga nya....

masalahnya,tuannya pon ada didalam balai itu....tapi nak buat macam mana kan....nanti kalau cakap lebih-lebih kena saman pula...yela...polis 'DI RAJA' malaysia...

maaf lah ye,raja2...terlebih cakap...

ALLAH knows the best~~~(^_^)

Gratitude..

salam....hurm...

its more than a week since i post the last post on my blogpost....hu4...nothing much to say actually...because nothing to be highlighted except one.....the whole week with joy and smile-faced programme:STE..stand for soaring the eagle...i believe most of my friend who has been joining this blissful programme will give double thumb ups toward the facilitator and the organiser,which is permata (petronas management training)...ample gratitude to ALLAH,the Almighty, which gave me the chance to take part in this programme...actually this is the third programme that i'd followed since having the status of "UTPian"...hu4...

first Found Da team, which press more on team building,co-operation, and physical test toward the participator...indeed, it is the military-based programme,because most of the facilitator have been involved in military for most of their life....

second,the Future leader,which has been organising at the Bukit Merah laketown resort.....(despite been there for about 3 days, we got little time to go for water park!!!hu4..quite bereaved for that...)....hearing at the name we already know that leadership is the main topic for the event....both programme is full of lesson for me...

actually i have no idea to write about what this time round....just to express my thankfulness towards the The Mighty ALLAH,because giving me the chance to build up my self,not only for the goodness of myself,but also to contribute towards other people...especially the needy one...

ALLAH knows the best~~~~(^_^)

Cuti2 Malaysia..hehe...

Erm..salam...kali ni post dalam b.melayu..asyik bahasa inggeris jer,botak la nanti kpala aku nak fikir ...lagi plak apa salah nye memperkasa b.melayu ni...tapi b.inggeris tak boleh dilupakan..hu4....

so kali ni post bukan pasal informasi ataupon tazkirah ataupon ape2 yang berkaitan dengan pelajaran,hanya hendak kongsi cerita saje...bak kata ustazah mashitah, 'sharing is caring'..tak gitu yoep?hu4....tapi kalau ade bende2 yang baek,ambil lah..simpan dalam kocek tu..wah....hu4....

so,tengok tajuk pon dah tau kot...mentang2 la sekarang ini tengah cuti ni,berjalan sakan la si ali nie...tak ade la sakan sangat pun,cume mengisi masa lapang dengan perkara2 berfaedah (ayat common dalam krangan b.m...hehe)...bukan ape,al maklum lah baru jadi bandar boy,jadi kena lah berkenal2 dgn bandar tercinta ini...hehe....

rentetan itu,si ali ni pon berpikir la mane tempat die nak lawat kat kota metropolitan(dah jadi mtropolitan ke??hu4) kuala lumpur ni...so survey2, si ali ni pon tekad la nak pegi klcc...dah tak ada tempat yang dpikir boleh pergi...jadi,pagi hari rabu ari tu,si ali ni pon bersiap2 la untuk melancong,cuti2 malaysia....

kenapa klcc ek?erm..sebab die cakap klcc ni tinggi,...hehe..xde la...die pegi sbb nak lawat petrosains..yela,smbil jln2 tu,ade gak paedah nye..ehehe.... "saje nak tambah duet poket petronas,mane la tau sebab pegi ni dorg punya untung naek ke,dapat la scholar lebey", kate ali...hehe....

so 9 gitu,die pon keluar rumah...cadang nak singgah chow kit road jap, nak otter jeans,tp mak cakap kawan die boleh tolong otter kan..so pergila si ali ni sorang2 ke klcc menggunakan perkhidmatan awam...bas rapid n rapid train....tapi mas
a dalam bas ni,adalah seorang wania warga cina pahang bertanya kan kepada ali sebelum menaiki bas "bas ni boleh pergi mid ka?",tanya die..jadi si ali ni dengan konfiden nye menjawab la "boleh2,naek la"....kemudian,ketika didalam perjalanan, dua insan itu bersembang2 la sedikit,sehingga si wanita itu bertanya kepada ali, "kalau melayu boleh kristian kah?"...aduh,si ali ni agak terpinga2 macam mana nak jawab..bukan tak tahu jawapan,tapi tak tahu macam nak terangkan.."erm...erm.." ujar ali kebingungan..."if one is a muslim,they cannot convert"..hanya itu yang mampu ali katakan pada wanita tersebut...dia hanya mengangguk..tak tahu sama dia faham atau tidak...tetapi ali sedikit menyesal kerna tidak menceritakan dengan lebih lanjut...tapi sudah lepas....hurm...


smpi sane lebih kurang pukul 10 kot (lupe...)...tanpa membuang masa, terus la si ali ni menuju ke tingkat 4,suria klcc,untuk melawat petrosains....ingat kan petrosains ni ada bangunan sendiri,tp dalam shopping kompleks rupe nye...tapi tak mengapa lah...bayaran masuk untuk petrosains campur dengan muzika hanya RM15..wah,sangat berpatutan....sebab nak belajar kan...



tinggi!...hu4

so,mula2 si ali pergi ke muzika...wah,macam2 ada...semua nya pasal muzik...dapat main dengan disc macam dj uno tu...hu4...dengar lagu negara lain..dan ada juga yang kaitan nya dengan sains...jadi tak dapat lah si ali ni nak bercerita semua,jadi pergilah sendiri untuk merasa...hehe...

kemudian,si ali ni pergilah memasuki arena petrosains...wah,agak takjub berada didalam itu..hehe..macam2 ade juga...tapi disebabkan petronas yang pun
ya petrosains ni,jadi banyak lah fakta2 dalam itu yang berkaitan dengan minyak dan gas...ada juga set atas pelantar,dapat tengok kereta f1,ada cerita pasal dinasour sikit2 (sebab2 pembentukan petroleum)..ade juga tentang aeroangka
sa...tapi kalau pergi petrosains niat untuk belajar,memang padan la..jadi si ali ni tak ada lah nak belajar sangat (tapi ada la sikit2...hu3)...


ini sahaja yang sempat si ali ambil gambar..

dah abes melawat2 semua,lebih kurang pukul 2,si ali ni pon pergilah ke masjid asy-syakirin,nak solat...lepas tu,pergi makan kat klcc...tak tahu nak makan ape sebenarnya,lapar pon tidak,tapi disebabkan nafsu membuak2,dia pon pergi ke food court...hehe...lepas tu,apa lagi,membeli dan membelah la!...hahaha....tak ada lah,duet kena simpan untuk kahwin nanti,tak boleh belanja banyak2..haha......beli apa yang perlu saja...membazir amalan syaitan..xgitu yoep??hehe...

sementelahan itu,sudah penat berjalan,kena la balik rumah..."alamak,dekat mana stesen yang aku turun tadi???"ali sudah kebingungan.... tapi nasib baik lah pengurusan suria klcc ini cekap...kat dalam itu ada 'touch screen' untuk pelancong mencari 'directory' sekitar klcc itu...jadi,apabila ternampak ikon kereta api,sudah confirm ini yang dicari...tekan guna jari saja,sudah ditunjukkan arah nya...wah,maju sungguh dunia ini...hehe...

kemudian,pulang lah ali keseorangan,menuju stesen lrt untuk pulang...kena cepat sebelum sesak..mana tak nya,lagi setengah jam untuk waktu puncak..hehe...kemudian ali pergi ke stesen lrt petaling,menunggu abang nya mengambil nya...bukan pulang kerumah,tetapi ke swimming pool..untuk berenang...haha...

~~ALLAH knows the best~~~(^_^)